18 Kasım 2009 Çarşamba

Kızartmadan tekir balığı güzel olur mu?






EK :  (13 Aralık ) Bu ay itibarıyla tekirler iyice yağsızlaşmış,geçende yaptık,biraz da
küçüktüler,çok kuru oldu hiç tavsiye etmiyorum.
Gerçekten oluyor.

Tekir balığını fırında hiç yağsız kızartma

tadında yapıyorum.Bu sıralarda hem balık

kendinden yağlı,hem de ucuz.

Bol olduğundan sanırım.

Yapılışı:

Yıkadığım balıkları unlayıp,silkeliyorum.

Fırın 220 C 'ye ısıtılıyor -sıcak fırına konmalı-

Fırın tepsisine iki kat yapılmış fırın kağıdı

koyup, üzerine balıkları diziyorum.

İyice kızarınca çevirirseniz,balıklar

dağılmazlar.Nar gibi kıtır kıtır balıklar

yanına bir salata güzel gider.

Afiyet olsun.

Bu arada kağıttan dolayı temizlik de

kolay oluyor :)

2 yorum:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet