Böyle bir isim koydum.
Çünkü tesadüf eseri yapıp beğendiğimiz
bir tad oldu.
Gerçek keşkekle bir alakası yok :)
Kısaca şöyle anlatayım :
Didiklenmiş göğüs tavuk eti,patatesli-havuçlu
garnitürlü pişmiş olacak.
Hatta 1.gün tavuk yemeği şeklinde sunulabilir.
2.gün kalan miktar Yalancı Keşkek şeklinde
değerlendirilebilir.
Elimizdeki tavuklu malzemeye,varsa tavuk suyu
yoksa sıcak su ekleyip kaynayınca tenceremizin
içine arpa şehriye ekleyip pişiriyoruz.
Gerek patatesten ,gerek arpa şehriyeden
olan nişasta yapışmayı sağlıyor.Lezzette yoğun
güzel,besleyici kolay bir yemek.
Bir kalıp içine alıp,şekilli bir sunum yapabilirsiniz.
Malum yemeğin tadı kadar görüntüsü de önemli.
Afiyet olsun.
bu hali de çok nefis gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSil