Blogspotlara bir ara girmek sorunluydu ya ,
o zaman wordpress'e yazılarımı taşımıştım.
Soğanlı yumurtayı ilk oraya yazmıştım.
Ara sıra yapıyorum,severek yeniyor.
Kendi yazımı oradan kopyala yapıştır yaptım:)
Şimdi yaptığımda - altını kapatmaya doğru- biraz
güzel bir peynirdir-) katıyorum.
Güzel olur mu demeyin,deneyin.
Gerçekten güzel bir tat oluyor.
Geçende İz Televizyonunda mutfak tarihiyle ilgili bir
programda gördüm.
Çok eskilere dayanan bu tarif,
saray mutfağındanmış…
İşte az malzemeyle güzel
bir tad yakalamak isteyenler için:)
Önce soğanların yağda iyice öldürülmeli,
sonra üstüne az un serpilir.
Soğan iyice kısık ateşte pişince karamelize
oluyor,bu da tadını güzel yapıyor.
Tuz,tarçın,biber konur.Kapak kapatılıp
biraz pişirilir,gerekince sıcak su eklenir.
Güzel olur mu demeyin,deneyin.
Gerçekten güzel bir tat oluyor.
Geçende İz Televizyonunda mutfak tarihiyle ilgili bir
programda gördüm.
Çok eskilere dayanan bu tarif,
saray mutfağındanmış…
İşte az malzemeyle güzel
bir tad yakalamak isteyenler için:)
Şöyle yaptım.
2 adet soğan( inceye yakın halka şekilde )
4 yumurta
zeytinyağı (tereyağ yerine koydum)
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı un,tuz,karabiber,
kırmızı pul biber (istenirse),
1 çay kaşığı tarçın (yakışıyor).
2 adet soğan( inceye yakın halka şekilde )
4 yumurta
zeytinyağı (tereyağ yerine koydum)
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı un,tuz,karabiber,
1 çay kaşığı tarçın (yakışıyor).
Önce soğanların yağda iyice öldürülmeli,
sonra üstüne az un serpilir.
Soğan iyice kısık ateşte pişince karamelize
oluyor,bu da tadını güzel yapıyor.
Tuz,tarçın,biber konur.Kapak kapatılıp
biraz pişirilir,gerekince sıcak su eklenir.
Kıvama gelince yuvalara yumurtalar
kırılır ve üstlerine kırmızı pul biber .
Gerekirse servise kadar fırında tutulabilir.
kırılır ve üstlerine kırmızı pul biber .
Gerekirse servise kadar fırında tutulabilir.
Afiyet olsun:)
Mmmmmmh. En sevdiğim yemeklerden biridir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil