23 Eylül 2011 Cuma

Yarma Dolma Bilir misiniz?


Yarma Dolma aileden gelen bir tarif.
İki türlüsünü yaparız,
biri kıymalı diğeri peynirli olmak üzere.
Eskiden yağda kızartılan dolmaları 
ben şimdi fırında nar gibi yapıyorum.

Önce temizleyip ikiye kestiğim biberleri fırın tepsisinde arkalı önlü
hafif öldürüp kenara alıyorum.  

Peynirli İçi hazırlayalım şimdi.
Közlenmiş patlıcanları (şimdilerde fırında torbasında yapıyorum)
az blenderleyip,içine peynir ve 2 yumurta katıyoruz.
Bu karışımı kağıt yayılmış tepsideki biberlerimize dolduruyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağ karışımı sürüp
fırında pişiriyoruz. 



Kıymalı Yarma Dolma yapmak için ; 
1/2 kilo yağsız kıyma,közlenmiş patlıcan içi
1/2 kilo dolma biber,1 domates,1 dilim bayat ekmek
Kıyma karabiberle iyice kavrulacak ,piştikten sonra ıslatılıp sıkılmış ekmekle,
 sulu domatesle hepsi karıştırılıp
hamur yapılacak.Biberler doldurulacak,gerisi aynı.

Annem getirdi kıymalıları hemen fotoğrafını çektim.
Üzerine bir parça peynir koymuş.

Deneyin,beğeneceksiniz.
Afiyet olsun...




5 yorum:

  1. Sabah sabah canım çekti yahu, nefis görünüyo, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. bidiğim bir yemek değildi, ellerine sağlık Çiğdemcim, mefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Valla hemen bir çıktısını aldım. Denemek isterim. Ellerinize sağlık lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. çok değişik bir tarif ilk defa görüyorum işte atalardan gelen lezzet ne güzel sizde sürdürüyorsunuz bu lezzetlerin unutulmasına izin vermemek gerekiyor ellerinize sağlık denemek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim,benden de sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet