29 Haziran 2012 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Keçelerden ,bugüne kadar 62 çeşit iş yapmışım.Yandaki listeden baktım :) Bunlardan bazıları da çiçek idi ama nedense hiç lale deneme...
-
Birçok el işinde yardımcımız olan bu aleti ben de senelerdir, kullanırım.Birkaç kez hafifçe yakmıştım elimi. Geçen hafta bu sefer bi...
-
Siz havucu isterseniz rendeleyin,ben soyacakla yaptım Sevilen ve bilinen yoğurtlu havuç ' u cevizli yapmayı denediniz mi ? ...
-
Daha önce verdiğim anasonlu tariften çok daha iyi sonuç aldım. Kesinlikle anason tadını sevenler,evlerinden eksik etmeyeceklerdir. Tene...
-
Çantamın sade hali Çantamı, makrome ip ve tığla yaptım.( 3 no tığ ) Çantanın kapağının uçları kıvrılma eğilimdeydi. Şerit hali...
-
Cevizin faydası çok, bildiğiniz gibi. Benim yaptığım şekilde , küflenmeden kavanozda cevizlerinizi saklayabiliyorsunuz. Tarif basi...
-
Sentetik maddeler içeriyor diye okudum. Muhallebilerde sevdiğim bir tad vanilya. Kanserin birçok sebeplerinden biri bu sentetik mad...
-
Bu dekoratif meyveler mutfakta bir sepette ,tabakta da olabilir. Sevimli meyveler ,iğnedenlik olarak da işinize yarıyabilir :) ...
-
Yapımı kolay bu meze için, taze lor lazım. Ölçüler göz kararı,ağız tadınıza göre. Az zeytinyağ,ceviz rendesi,biber salçası ekleyerek...
-
Yaptığım son işlerle seri bitti :) Ayvalık'ın zeytinyağı güzel ve ünlüdür ya benim kuş da gagasında zeytin dalı taşıyor:) Fiammacığım k...
Uzun zamandır ara ara ekmek yapıyordum. Bir yıl önce ekşi mayamı ürettim ve artık sürekli tam unlu ekmeklerimi yapıyorum. İnanın usta değilim ama artık dışarıdan ekmek yiyemiyoruz.
YanıtlaSilElif ne güzel, kendi ekmeklerin taze ve mis gibi olur...
Silekmeğe bile güven yok.ne olacak nasıl olacak bilemiyorum.
YanıtlaSilBeyaz undan olanlara hele hiç güvenmiyorum...
Silofffffffffffff ya ne yapcağımızı şaşırdık.hasta olmıcaz belki hemen ama,ne yapmalı,ne yemeli,hangi marka,o ne demiş diye kafayı yiyeceğiz yakında...
YanıtlaSilGerçekten her gün yeni bir şey çıkıyor ...
SilAnkara halk ekmeğin,tam buğday unu ekmeğini ekşi maya ile yaptığını duydum. Umarım doğrudur. Biz yıllardır onu yiyoruz.
YanıtlaSilGerçekten taş değirmen unu bulsak evde yapmaya başlayacağım ama halk ekmeğinki içime siniyor. ABD de kalşdığım 3 ay boyunca ekmeklerini yiyemediğimden ekşi maya üretip ekmek pişirmeye başlamıştım. İnternetten tarifi bulup kolayca başarmıştım.
Bu konuda ekşi maya ve tam un konusunda bloglar yoluyla bir baskı başlatabilsek kamu oyu oluştursak ne kadar iyi olur. Hadi gençler siz becerirseniz biz destekleriz:)
Nalan hanım,gerçekten halk ekmeklerde çeşitli unlardan değişik ekmekler satılıyor.Üsküdar'da kalırken ruşeymlisinden de almıştık.Kepekli un yerine tam buğday kullanımı yaygın hale gelse çok iyi olacak.Bu arada dikkat ettiyseniz organik tam buğday un çeşitleri marketlerde arttı.Beyaz unun içine katılan çeşit çeşit katkı maddeleri,beyazlatıcılar vs.yazılıp duruyor ama halkımızın çoğu beyaz ekmeğin tadını tercih ediyor !
YanıtlaSilBen yukardaki yazıyı face ve twiteer 'da paylaştım.
Başkaları da paylaşırsa daha çok kişi okumuş olur.
Sevgilerimle...