13 Temmuz 2012 Cuma

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye

2 yumurta
1,5 küçük bardak yulaf (Eti yulaf ezmesi)
1 kase kuru siyah üzüm,yaban mersini -varsa-,
gün kurusu (kayısı ) ve kuru erik karışımı-küçük kesilmiş-
tatlı sevmenize göre ölçüyü değiştirebilirsiniz.
1 küçük bardak yoğurt
1 küçük bardağın yarısı sıvı yağ,yarısı su
1 paket kabartma tozu,
2 küçük bardak tam buğday unu.

ek : İkinci kez yaparken ceviz de ekledim daha güzel oldu.

Bilindik bir hamur olmuyor,ele biraz yapışıyor ve şekilleri yukarıdaki gibi oluyor.
Varsın olsun,kilo aldırtmayan masum bir kurabiye yapıyoruz eninde sonunda :)
150 derecede,tepsiye kağıt serip fırında 25 dakikada oluyor.
Tarifi diyetisyen Dilara Koçak 'tan öğrendim.
Teneke kutuda saklayabilirsiniz.İçinde yulaf olduğu için
 tok tutuyor.Yanında portakallı yeşil çay (poşet) iyi gider.
Hem sağlıklı,hem de kurabiyeli çay saati için :)

3 yorum:

  1. elinize saglik..saglikli beslenmek, saglikli olan herseyi deneyip yemek en guzeli.Kuraiyeler guzel gozukuyor ..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. kurabiye tarifinizi denedim şekli hariç :) tadı güzel oldu kızım ve kendim için iyi bir atıştırmalık, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. peki ama küçük bardak ölçüsü nasıl oluyor?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet