8 Ocak 2013 Salı

Pazılı Gül Börek


Kolay,lezzetli ve sunumu güzel gül böreğini
eminim siz de beğeneceksiniz.

Hemen malzemelerine geçelim.

2 yufka ,1 çay bardağına yakın süt, 2 yumurta 
(birinin sarısı ayrılıp üste sürülecek)
Yarım çay bardağı zeytinyağ (yaklaşık) ,
1 demet pazı (istenirse ıspanakta olur ,bana 
pazının yıkanması daha kolay geliyor ),varsa birkaç 
taze soğan,1 soğan,karabiber,kırmızı pul biber,az 
miktarda lor peyniri.

Yapılışı :

İÇ : Pazıları hafif soğanlarla öldürün,tuzunu biberini katıp
soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra ,az pul biber ,lor
ekleyip hepsini karıştırın.


Şimdi yufkaları hazırlayalım.
Fotoğraftaki gibi kesin.
Her parçaya ,yağ+yumurta+süt karışımı
sürüp ,yuvarlak kenarını dört parmak içe
katlayıp ,buraya pazılı iç harcını koyun.
Rulo şeklinde sarıp ,kendi etrafında dolayın.
Sütlü yağlı karışımdan artanıda üstlerine paylaştırın.
Yumurta sarısını,(isteğe bağlı susam ) sürün.
Gül böreklerinizi fırın kağıdı serilmiş 
tepsiyle 180 derecede ısınmış fırında nar gibi
pişirin.Afiyet olsun.




3 yorum:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet