Önce sağlıklı içecek sudan bahsedeyim,
sonra tarife geçerim.Yaklaşık bir aydır cam şişede
su bulabiliyorum artık, belki benim gibi arayış halinde
olanlar vardır diye yazıyorum.Gümüş Su markasıyla
3 litrelik ambalajlarda 4' lü olarak satılıyor.
Eğer siz de polikarbon şişe ve pompa kullanmak
istemiyorsanız cam şişeyi tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı ara öğünler için önerime gelince,
yine yulaf diyorum.Bugün yaptığım daha öncekilerden de iyi oldu.
Fotoğrafta görülen kavanoz doluydu,işte o kadarı kaldı.
Ölçü göz kararı oldu.Bir yumurta,bir küçük çanak badem ve şeker
yerine gün kurusu + hurma karışımından yaptığım marmeladı kullandım.
Üşenmeyip robotta yulaf ezmesini çektim, boğazımıza batmasın :)
Burada günkurusu şekersiz marmelad tarifimi yazmıştım...
Evde farklı bir marmeladınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
175 derecede yaklaşık 15 dakika yeterli geldi.
Ek :Bugün tekrar yaptım.Marmelad çok az kalmıştı,
yerine kayısı,siyah erik ( küçük küçük
keserek )koydum.Cevizi de o şekilde,hafif dişe gelsin :)
Tarifi aldığım adres ise burada.
Soğuduktan sonra teneke kutuya yerleştirip, saklayabilirsiniz.
sonra tarife geçerim.Yaklaşık bir aydır cam şişede
su bulabiliyorum artık, belki benim gibi arayış halinde
olanlar vardır diye yazıyorum.Gümüş Su markasıyla
3 litrelik ambalajlarda 4' lü olarak satılıyor.
Eğer siz de polikarbon şişe ve pompa kullanmak
istemiyorsanız cam şişeyi tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı ara öğünler için önerime gelince,
yine yulaf diyorum.Bugün yaptığım daha öncekilerden de iyi oldu.
Fotoğrafta görülen kavanoz doluydu,işte o kadarı kaldı.
Ölçü göz kararı oldu.Bir yumurta,bir küçük çanak badem ve şeker
yerine gün kurusu + hurma karışımından yaptığım marmeladı kullandım.
Üşenmeyip robotta yulaf ezmesini çektim, boğazımıza batmasın :)
Burada günkurusu şekersiz marmelad tarifimi yazmıştım...
Evde farklı bir marmeladınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
Pişme öncesi bu boydaydılar,hafif ılıkken tekrar boyuna böldüm. Daha ince barlar oldular böylece... |
Ek :Bugün tekrar yaptım.Marmelad çok az kalmıştı,
yerine kayısı,siyah erik ( küçük küçük
keserek )koydum.Cevizi de o şekilde,hafif dişe gelsin :)
Tarifi aldığım adres ise burada.
Soğuduktan sonra teneke kutuya yerleştirip, saklayabilirsiniz.
yulaf ne için ? zayıflama konusu falan mı ?
YanıtlaSilwww.minikmini.blogspot.com
Minik, yulaflı bar hem tok tutuyor,hem tadı da güzel:)
YanıtlaSilYULAFIN BESİN DEĞERLERİ :
Yulafın 150 gramında bulunan besin değerleri şunlardır: Su(12,82 gr), Enerji(607 kcal), Protein – 26,35 gr, Toplam lipid (yağ) – 10,76 gr, Kül – 2.68 mg, Karbonhidrat – 103,38 mg, Lif – 16,5 gram, Kalsiyum – 84 mg, Demir- 7.36 mg, Magnezyum- 276 mg, Fosfor -816 mg, Potasyum – 669 mg, Sodyum – 3 mg, Çinko – 6.19 mg, Mangan – 7,689 mg, Tiamin – 1,190 mg, Riboflavin – 0,217 mg, Niasin – 1,449 mg, B6 vitamini – 0,186 mg, Folat – 87 mcg, Yağ asitleri – 1,899 mg.
Yulaf proteini soya proteini ile eşit kaliteye sahiptir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yulaftaki proteinin süt, et ve yumurta kadar değerli olduğunu ortaya koymuştur.
Cam şişede su acaba hangisi diye merak edip geldim, meğerse neler neler varmış bu blogda. Bir türlü ayrılamadım :)) Yaptığınız şu krepon kağıdından gül ağacını bir deneyeceğim bakalım becerebilecekmiyim ? Sevgiler..
YanıtlaSilBen de sizin evinize uğradım ve çok beğendim.Gül ağacını tabi ki yaparsınız :)
SilÇiğdemciğim,suyun fiyatını sorsam?
YanıtlaSilNalan, ilk alışta 5 tl depozito verdik.
Sil12 lt su ise 6 tl.Ayvalıktaki fiyatları böyle,her yerde aynı mı bilmiyorum.Sevgiler...