Şekersiz marmelat serime, bir yenisi daha ekliyorum.
Bu sefer, mürdüm eriği,elma ve şeftaliyle yaptım.
Eriklerin çekirdekleri çıkarıp, bütün meyveleri küçük
küçük doğradım.Elmaların kabuğunu soymadım.Kaynatıp iyice
yumuşamaya başlayınca azıcık limon sıktım.
Sonra mikserin parçalayıcısını tencereye tuttum.
İstediğim kıvama geldi :)
İşin zevkli kısmı kavanozlara yerleştirdikten sonra
aklıma geldi.Yarın kermesimiz var,annemle birlikte
zeytinyağlı dolma sardık.Bir de bu marmeladımdan
götüreyim dedim.Pazarlama taktiği olarak bir etiket
yaptım.Gerçi tam istediğim gibi olmadı, yazıcının renkli
boyası bitmiş :(
Bu siteden siz de kendinize istediğiniz şekilde
etiket hazırlayabilirsiniz. Alltaki eski etiketi sökmek
biraz zor oluyor ,bilmiyorum bunun bir kolay yolu var mı ?
karışık marmelat fikrine bayıldım. etiket de çok kuul:) ama marmelatı Türkçe yazsaydın etiketin sana ait olduğu daha iyi anlaşılırdı sanki.velhasıl sadece kavanozu için bile alınır. eline sağlık:)
YanıtlaSilEtiket tam istediğim gibi olmadı,sitede kaligrafili bir model var,aklım onda kaldı :)Türkçe karakter kabul etmiyor yalnız...
Sileski etiketi suda bekletmen lazım yani kavanoz boş iken sıcak suya koy beklesin sonra süngerin sert kısmı ile çıkıyor bazen bıçak ile kazıyarak ama yine suda bekletip çıkıyor
YanıtlaSilbulaşık makinesinde yıkayıp kurutmaya geçmeden çıkarıp ovalarsanda çıkıyor ancak soyulup makinenin içine dağılırsa makineyi iyi temizlemek gerekiyor tıkanmasın diye
Teşekkürler bilgiler için, benim ve belki başkalarının da işine yarayabilir :)
Silmarmeladınızı çok güzel anlatmışsınız hemen yapıcam acizane olarak inatçı etiketler için bir tavsiyem var kavanozları bir gece suda bırakın veya üzerine ıslatılmış bir bez koyun elinize sağlık hazan
YanıtlaSil