1 Ekim 2013 Salı

Patlıcan Mücveri Fırında

Bu bir patlıcanlı tarif olacak, birazdan...
Sıcağı sıcağına yazmayınca olmuyor.
Kısa bir süre önce Datça'da tatil yaptık.
Yazısını hazırlamadım,geçti artık.İki kolaja yer vereyim hiç değilse.


Tadı damağımda kalan gezinin ardından  tarife  geçeyim ...

Nasıl bağladım ama :)


 Patlıcan mücverinin tadını çok beğendim ve 
yazmadan geçemedim.
Muhteşem patlıcanın her türlü yemeği güzeldir zaten.
Elimde közlenmiş patlıcan vardı, değişik nasıl değerlendireyim
derken aklıma , defterime not ettiğim
bu tarif geldi.(Aylin Öney Tan' dan )
2 büyük bostan patlıcanı, (közlenip,ezilecek )
1,5 kase karışık peynir (ufalanmış beyaz peynir ve rendelenmiş
kaşar peyniri )
2 yumurta
tuz,biber,zeytinyağı

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve peynirleri,tuzu,biberi  patlıcana ekleyin.
Yumurta aklarını kar beyazı gibi oluncaya kadar çırpın.Bu köpüğü
patlıcanlı karışıma katlayarak katıp karıştırın.Yağlanmış yayvan
bir kaba döküp 200 derecede 35-40 dakika üzeri kızarana kadar
pişirin.Ilık servis yapın.
Soğuk olarak da çok güzel meze olur.
Farkındayım bu yazı biraz karışık oldu,epeydir blogspota
uğramadığımdan herhalde :)
Datça ile başladım,yine onunla bitireyim.
Tabi Can Yücel 'in yaşadığı evi,köyü görmeden
olmazdı.Eski Datçayı da ziyaret ettik.



4 yorum:

  1. Bağlama iyi olmuş gerçekten.
    Gezelim, görelim biraz da tadalım modunda:))
    Mücver güzel bir lezzet, yalanı yok;)

    YanıtlaSil
  2. datça muhteşem .aşık oldum ilk gittiğimden bu yana.havası denizi muhteşem yaaa.ne güzel yapmışsınız.
    bu tarifi bilmiyordum ama hoşuma gitti zira patlıcana bayılırım.teşekkürler ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay, o Sevgi Yolu ne güzel yürüyüş için değil mi ?
      Kent Park ve bükleri huzur dolu geldi...

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet