Ortalıkta neler oluyor.Bir bir kirli ilişkiler çıkıyor.
Yasaklar geliyor,bu seçimler bakalım gereken cevabı
verecek mi ? Olaylar çıkmadan seçimler doğru düzgün
yapılabilecek mi ?
*
Börek konusuna gelince bu ikinci yapışım, gerçekten
ıspanaklı börek güzel oluyor :) Fotoğrafta da rengi
sanki kızartılmış görünümünde.
Ama kızartma yapmadım,seramik sahanda (az yağlanmış )
yaklaşık 10 dakika da oluyor.
Malzemeler :
2 yufka
zeytinyağ (küçük bir kase, hem yufkayı yağlamak hem sosu için )
Bir küçük demet pazı veya ıspanak (küçük kesilmiş )
2 kaşık yoğurt
Peynir (taze kaşar ve teneke tulum karışımı ) ,beyaz peynir de olabilir.
(İç malzeme : yağ,yoğurt,peynir ve ıspanak karışımıdır.)
Yapılışı :
İlk yufkayı fırçayla yağlar,üzerine ikinci yufkayı koyup,
8 eşit parçaya böleriz.Sonra, iç malzemeyi her parçaya paylaştırıp,
kalınca sigara börekleri şeklinde sararız.
Hemen pişirmeyecek iseniz, buzlukta saklanabilir.
Ispanaklı Börek tarifi Şef Semen Öner'dendir.
Yasaklar geliyor,bu seçimler bakalım gereken cevabı
verecek mi ? Olaylar çıkmadan seçimler doğru düzgün
yapılabilecek mi ?
*
Son kalan iki böreğin acele fotoğrafı çekildi :) |
Börek konusuna gelince bu ikinci yapışım, gerçekten
ıspanaklı börek güzel oluyor :) Fotoğrafta da rengi
sanki kızartılmış görünümünde.
Ama kızartma yapmadım,seramik sahanda (az yağlanmış )
yaklaşık 10 dakika da oluyor.
Malzemeler :
2 yufka
zeytinyağ (küçük bir kase, hem yufkayı yağlamak hem sosu için )
Bir küçük demet pazı veya ıspanak (küçük kesilmiş )
2 kaşık yoğurt
Peynir (taze kaşar ve teneke tulum karışımı ) ,beyaz peynir de olabilir.
(İç malzeme : yağ,yoğurt,peynir ve ıspanak karışımıdır.)
Yapılışı :
İlk yufkayı fırçayla yağlar,üzerine ikinci yufkayı koyup,
8 eşit parçaya böleriz.Sonra, iç malzemeyi her parçaya paylaştırıp,
kalınca sigara börekleri şeklinde sararız.
Hemen pişirmeyecek iseniz, buzlukta saklanabilir.
Ispanaklı Börek tarifi Şef Semen Öner'dendir.
Tadına da doyum olmaz onun şimdi.....
YanıtlaSil