birtekim.com'daki görselden faydalandım, mutfak için notluk . Eski CD leri değerlendirmek için hoş bir fikir. |
Marketler için iyi bir müşteri değilim artık:)
Bir süredir hazır gıda almayı bıraktım,
elimden geldiğince kendim yapıyorum.
Glutenin zararlı olabileceğini (hashimotolar için )
okuduktan sonra ona da dikkat eder oldum.Bakalım bir süre
böyle deneyelim, zaten ekmek yemeyi
bırakmıştım ( Karatay beslenmesiyle),
gerçekten aramıyorum,alışınca insan ekmeksiz de doyuyor.
Bazı konularda da taş devri diyet grubundan faydalı bilgiler öğrendim.
Çok hamarat oldum çok :)
Gerçi eşim benim bu halime biraz şaşıyor,
geçen gün kavanoz kavanoz lahana turşusu kurdum.
Ondan önce salatalık turşusu yapmıştım,
ilk defa yapmama rağmen güzel olmuştu.Ev yapımı
turşular probiyotikmiş ve bu bizim bağırsak
sağlığımız için çok önemli.
Bağırsaklarımız 2. beynimiz diye geçiyor.
'' Her birimiz 300 m2 den daha
geniş bağırsaklara sahibiz! Üstelik bu geniş yüzeye sahip organda,
vücudumuzdaki hücrelerin 10 katı sayıda faydalı bakteri yaşıyor,
bunlara probiyotikler diyoruz....''
( Dr. Ümit Aktaş'ın İlaçsız Yaşam kitabından)
Kefir , zaten bizim evde sürekli yapılan bir içecek oldu.
Yoğurt yapmaya da alıştım ve bugün bir küçük topak
tereyağ yaptık.
( Eşim mandıra yoğurdu almaya devam ediyor, ve o kaymakları
buzlukta biriktiriyoruz, benim yaptığım yoğurt çok katı olmuyor tabi ki)
Buraya kadar sabredip okuduysanız, başlıktaki kemik suyuna geldik:)
Kasabınızla önceden konuşunca kemik ayırıyor,para bile istemeden...
Kemik suyunun faydaları ve yapılış ayrıntıları için aşağıdaki
linke bakabilirsiniz.
Ben ilk kez yaptığımdan pişerken sirke eklemeyi
unutmuşum, siz atlamayın- minerallerin suya
daha kolay geçmesi için-
2 saat kadar düdüklüde kısık ateşte pişirdim,süzdükten falan sonra
tencerede soğutup plastik kapaklı kaplarla ya da
buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.
Sıcak yemeklerde,çorbalarda
kullanmak üzere biraz önce çıkarıp,
yemeğinize hem lezzet hem sağlık katarsınız.
KEMİK SUYU LİNK
Annem de genellikle tavuk/et veya kemik suyu bulundururdu dolabında.
YanıtlaSilEv yapımı gibisi var mı?
Tebrik ederim özveriniz için.
Kefiri soracağım, bir maya bulmak gerekiyor sanırım; onu doğal olarak nasıl/nereden temin edebilirim?
Bir de, hiç ekmek tüketmiyor musunuz?
Beyza, evet bir kaç aydır hiç ekmek yemiyorum.Sadece ekmek değil tüm buğday,çavdar,yulaf ürünlerini.Gaps diyeti konusunu öğrendiğimden beri bulguru da yemiyorum- gluten duyarlılığı yüzünden- bakalım bir süre deneyip, sonuçlarını göreyim.En çok bulguru arıyorum, halbuki siyez bulguru da alacaktım :( Kefire gelince ben sana maya gönderebilirim.Adresini ve telefonunu c.onur@windowslive.com'a
YanıtlaSilyazarsın , yurtiçi kargo 12 tl alıyor.
Çiğdem hanım hala kefir mayaniz var mı acaba
YanıtlaSilYorumunuzu yeni gördüm, artık kefir yapmıyorum...
YanıtlaSil