Kokobar |
Bugün denediğim kokobar'dan tabakta kalanları
ancak fotoğrafladım:)
Tadını beğendim.Üstelik yapması
çok kolay ve çabuk.
Pişirme de yok.Az malzemesi var, daha ne olsun...
50 gr hindistan cevizi (paket)
1 tatlı kaşığı köy tereyağ
2 çorba kaşık kefir (sizde yoksa süt de olur herhalde)
1 çorba kaşık bal
1 çorba kaşık kakao
Hepsini karıştır,bir cam kalıba sıkıca bastır.
Buzdolabında 3 saat beklet.
Sonra dilimlere keserek, servis yapabilirsiniz.
Bu ölçü denemek içindi, az oldu.
Tadı sanki mozaik pastaya benzedi biraz.
Belki bir sonraki yapışımda ceviz ya da badem,
bal yerine de gün kurusu parçalarını denerim.
Bunun iki katı ölçüyle yapınca 4 iri dilim kokobar oluyormuş...
Kaynak : Tip1 diyabet teşhisi konan küçük
kızı için güzel ama sağlıklı şeyler yapan bir annenin
bloğundan aldım.Sağlıkla kalın ...
tesadüfen gördüm çok sevindim umarım beğenmişsinizdir:)
YanıtlaSilEvet, beğendik Sıla hanım teşekkürler ...
Sil