Yaz hareketli geçti, yazı paylaşmayı çok ihmal ettim.
Sıcak günler bitmeden sık sık yaptığım bu dondurma tarifim
blogda bulunsun istedim.Özellikle çileklisi tercihim.
Karadutla,şeftaliyle,muzla,kayısıyla yaptım.
Yapılışı kısaca yıka,küçük küçük kes ve buzdolabı
poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldır şeklinde.
Dondurma haline getirmek istediğimde ise , biraz buzdolabının
rafına indiriyorum (rondoda çevirmesi kolay olması için )
Bu sırada (şeker yerine ben çileklide tuna yemişi , muzlu da ise
gün kurusu kullanıyorum) poşet sayısına
göre göz kararı kuru meyveyi ( 5 dakika kadar suda
bekletirseniz yumuşar ) robottan geçirip bir kenara alıyorum.
Sonrasında donmuş meyveyi
robota alıp, parti parti çalıştırıyorum.
Sonra donmuş meyveyle çekilmiş tuna yemişini bir arada
döndürüyorum.Kıvamını döndürdükçe
zaten görüp anlıyorsunuz.İlk yaptıklarımda bir iki kaşık yoğurt
ya da kefir ekliyordum.Sonra gerek görmedim.
Sadece tuna yemişi ve çilek yetiyor. Kuru yemişçi'de
yaban mersini adıyla satılıyor.
Donmuş avakado (isteğe bağlı), donmuş muz,
1-2 kaşık tahin (istenirse)
ve gün kurusu kayısı
birlikte kullanarak muzlu bir tad elde edersiniz.
Muzdan yapılan benim çok sevdiğim pişmeden supangle
tarifim ise burada.
Vişneli de güzel :)
Porsiyonluk kapaklı
kaplara dondurma hazırlamak iyi oluyor.Dondurucudan
çıkarılan servis için biraz buzdolabında bekleyince
kolayca servis oluyor.Zaten hemen bitiyor :)
Beğenerek takip ettiğim fermente mutfağımdan
dondurma tariflerine bakabilirsiniz.
Sıcak günler bitmeden sık sık yaptığım bu dondurma tarifim
blogda bulunsun istedim.Özellikle çileklisi tercihim.
Karadutla,şeftaliyle,muzla,kayısıyla yaptım.
Yapılışı kısaca yıka,küçük küçük kes ve buzdolabı
poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldır şeklinde.
Dondurma haline getirmek istediğimde ise , biraz buzdolabının
rafına indiriyorum (rondoda çevirmesi kolay olması için )
Bu sırada (şeker yerine ben çileklide tuna yemişi , muzlu da ise
gün kurusu kullanıyorum) poşet sayısına
göre göz kararı kuru meyveyi ( 5 dakika kadar suda
bekletirseniz yumuşar ) robottan geçirip bir kenara alıyorum.
Sonrasında donmuş meyveyi
robota alıp, parti parti çalıştırıyorum.
Sonra donmuş meyveyle çekilmiş tuna yemişini bir arada
döndürüyorum.Kıvamını döndürdükçe
zaten görüp anlıyorsunuz.İlk yaptıklarımda bir iki kaşık yoğurt
ya da kefir ekliyordum.Sonra gerek görmedim.
Sadece tuna yemişi ve çilek yetiyor. Kuru yemişçi'de
yaban mersini adıyla satılıyor.
Donmuş avakado (isteğe bağlı), donmuş muz,
1-2 kaşık tahin (istenirse)
ve gün kurusu kayısı
birlikte kullanarak muzlu bir tad elde edersiniz.
Muzdan yapılan benim çok sevdiğim pişmeden supangle
tarifim ise burada.
Vişneli de güzel :)
Porsiyonluk kapaklı
kaplara dondurma hazırlamak iyi oluyor.Dondurucudan
çıkarılan servis için biraz buzdolabında bekleyince
kolayca servis oluyor.Zaten hemen bitiyor :)
Beğenerek takip ettiğim fermente mutfağımdan
dondurma tariflerine bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.