22 Şubat 2009 Pazar
sağlık öğütleri
Gelen bir iletiden sağlığımızla ilgili bildiğimiz ama
bazen unuttuğumuz şeyleri burada kayıt altına alıyorum.
Böylece arasıra bakabilirim.Belki okuyanların da işine yarar.
KENDİNİZİ SEVİYORSANIZ ...
1-Suyu seviniz. Güne iki bardak ılık su icerek başlayıp, gün boyunca 2- 2,5 litre su tüketmeye çalışınız.
2-Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketiniz. Doğanin tamamını kullanmış sayılırsınız.
3-Çocuklar icin sütü, büyükler icin de özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyiniz.
4-Evinizde kurutulmus nane, ihlamur, adacayi, kekik, kusburnu, fesleğen, keten tohumu, zencefil,çörekotu, yesil çay,soğan
ve sarımsak,maydanoz,tere ve rokayı her zaman bulundurunuz.
5-Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturunuz.
6-Hazır çorbalar yerine kendi yaptığınız corbaları tercih ediniz.
7-Kış icin ev yapımı domates salçasını tercih ediniz. Domates harika bir antioksidandir.
8-Katkı maddeleri içeren gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyiniz.
9-Günlükk 3-4 adet badem, ceviz ve fındık yiyin.
10-Haftada en az 2 kez bakliyat ve balık tüketmeğe çalışınız.
11-Sıcak yemekler için çelik,cam veya toprak kapları tercih ediniz.
12-Kış aylarinda kaşar peyniri, portakal, limon,mandalina ve kuşburnu tüketimini arttırınız.Hergün bir elma ve bir havuç vücudumuz için harikadır.
13-Kışın dışarıda işleriniz yoğun ise; güne 1 kaşık pekmez içerek baslayınız. Bu uygulama vücudunuzun antifrizidir.
14-Zihinsel çalışıyorsanız kuru üzüm yiyiniz. Beyniniz enerjisiz kalmasin.
15-Ekmek tercihinizi kepekliden,tam buğday unundan yana kullanınız.
16-Her sabah 20 dakika derin nefes alıp verme çalışması yapılması, her nefes alımlarında 4-5 saniye nefesin içimizde tutulması cok yararlıdır.
17-Sabahları ofis veya evinizi en az 5 dakika havalandırmak ve günlük 30 dakika tempolu yürümek.
18-Gülmeyi hiç ertelemeyiniz. Ruhunuzun en iyi ilaçlarındandır.
19-Gece uyku ortamının karanlık olması, yorgunluk durumlarında ise öğleyin kısa süreli uykular iyidir.
20-Her gün 5 dakika gözlerinizi kapatıp hiçbir şey düşünmeyin.
21-Kahvaltı masanızda bal bulundurunuz. (iyi bir bal olmak kaydıyla)
22-Yağ tercihinizi margarin yerine zeytinyağından yana yapınız.
23-Kahvaltının mutlaka tam yapılması, öğle öğününün orta, aksam ise hafif yenmesi her zaman iyidir.
24-Tuz ve şekeri ölçülü almak gerekir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Keçelerden ,bugüne kadar 62 çeşit iş yapmışım.Yandaki listeden baktım :) Bunlardan bazıları da çiçek idi ama nedense hiç lale deneme...
-
Birçok el işinde yardımcımız olan bu aleti ben de senelerdir, kullanırım.Birkaç kez hafifçe yakmıştım elimi. Geçen hafta bu sefer bi...
-
Siz havucu isterseniz rendeleyin,ben soyacakla yaptım Sevilen ve bilinen yoğurtlu havuç ' u cevizli yapmayı denediniz mi ? ...
-
Daha önce verdiğim anasonlu tariften çok daha iyi sonuç aldım. Kesinlikle anason tadını sevenler,evlerinden eksik etmeyeceklerdir. Tene...
-
Çantamın sade hali Çantamı, makrome ip ve tığla yaptım.( 3 no tığ ) Çantanın kapağının uçları kıvrılma eğilimdeydi. Şerit hali...
-
Cevizin faydası çok, bildiğiniz gibi. Benim yaptığım şekilde , küflenmeden kavanozda cevizlerinizi saklayabiliyorsunuz. Tarif basi...
-
Sentetik maddeler içeriyor diye okudum. Muhallebilerde sevdiğim bir tad vanilya. Kanserin birçok sebeplerinden biri bu sentetik mad...
-
Bu dekoratif meyveler mutfakta bir sepette ,tabakta da olabilir. Sevimli meyveler ,iğnedenlik olarak da işinize yarıyabilir :) ...
-
Yapımı kolay bu meze için, taze lor lazım. Ölçüler göz kararı,ağız tadınıza göre. Az zeytinyağ,ceviz rendesi,biber salçası ekleyerek...
-
Yaptığım son işlerle seri bitti :) Ayvalık'ın zeytinyağı güzel ve ünlüdür ya benim kuş da gagasında zeytin dalı taşıyor:) Fiammacığım k...
ne güzel bilgiler bunlar.ah keşke uygulayabilsek.sevgiler
YanıtlaSilÇiğdemcim öğütler güzel umarım uygulayabiliriz.
YanıtlaSilevet unutmayalım,uygulayalım:)
YanıtlaSil