25 Mart 2009 Çarşamba

Kabak Sıyırma





İzmir´de Mutfak Girit adında özellikle çok
güzel sebze yemekleri sunan bir yer var.
Orada tatmış olduğum bu hafif lezzeti yazmak istedim.
İnternette asıl tarifini aradım taradım ,bulamadım.
Bilen varsa buradan ekleyebilir.
Ben de kendimce yaptım,tadı da güzel oldu.
Sızma (Ayvalık) zeytinyağında (o kadarcık reklam yapayım artık)
bolca soğan,iki diş sarmısak ,iki ince havuç hafifçe
öldürülür.Kabaklar temizlenip ,fotoğraftaki aletle
kesilecek,katılacak.Biraz pirinç su tuz konur.
Ekşi bir tad için limon sıkılır.
Piştikten sonra dereotu ile süslenir.

EK :  Başka bir kabak tarifim -diyetlere uygun-






Bunun için ayrı bir yazı yazmadım ,buraya ekliyorum.
Siz bulursanız koyu yeşil kabaktan yapabilirsiniz.
Hafif haşlanıp üzerine limon ,yağ,dereotu,domates parçaları hepsi bu.

1 yorum:

  1. Çok sağlıklı bir yemek,İzmirdeyken yediğim sebzeleri arıyorum.Diet yapanlar içinde çok uygun.Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet