Düşündüğüm gibi güzel oldu çıtır çıtır.
İlk kez denediğim bu tarifi beğendim.
(Benimkiler biraz ince olmuş,tarifteki resimde
daha kalın görünüyor)
Pastanelerde torbalarda plaka plaka
tuzlu birşey satarlar ya ona benzedi işte.
Tarifi buradan aldım ,ama biraz kendime göre değiştirdim :
tereyağını azaltıp,sütünü birkaç kaşık arttırdım.
Biraz tembel olduğumdan açmak yerine fırın kağıdı üstüne
düzgünce ince yayıp,sonra kare kare kestim.
Yumurta akı sürüp, üstüne ayçekirdeği içi,çöre otu,
(varsa susam) koyup fırında pembeleştiriyorsunuz.
Fotoğrafta yeni aldığım teneke kutumda çıkmış.
İçine koyup saklıyorum.Saklanacak kadar kalmıyor,
gerçi ,çabuk bitiyor :)
merhaba.Ziyaretineze ancak gelebildim.Çok hoş bir blog.Tebrik ederim.
YanıtlaSilArtık uğrarım ama yoksunuz .Yaz tatili hepimizin ihtiyacı olan şey.Biz ankarada bunu çok hissediyoruz fakat siz ayvalıkta cennet gibi bir köşede bizden daha şanslısınız galiba))...sevgilerle..daimamutfak...
Teşekkür ederim daimamutfak.Ayvalık'a Ankara'dan çok misafir geliyor:) Gerçekten şanslıyız,sevgiler...
YanıtlaSil