7 Eylül 2010 Salı

Zerzevat Fırının Tadına Doyamıyacaksınız...



Fırınlanmış bu karışık sebze yemeğinde
sebzeler hem diri kalıyor,hem de tadları
birbirine karışarak daha da güzel oluyor.
Tarifi Aylin Önay Tan ' dan ,
epey önce kesip saklamışım.
Geçen gün elime geçince, denemek istedim.
Sebze sever olarak ben de eşimde tadını beğendik.

Tariften bir alıntı yapayım:
''Fırında pişmenin verdiği hafif yanıklık 
 sebzelere ayrı bir lezzet boyutu katıyor.
Fırınlanmış karışık sebzeyi güveç gibi

yemek ya da ızgaraların yanına

servis yapmak mümkün.

Oranları değiştirirken dikkat etmeniz

gereken ,dengeyi bozmamak.

Domates çok ,soğan az kaçmamalı.




Soğanı ise zerzevat miktarına göre ayarlamalı ve

biraz cömert davranmalısınız.Kenarları hafif yanmış,

iyi pişmiş soğan dilimleri tüm tatları birleştirecek

muhteşem bir lezzet zemini oluşturacaktır. ''



 Kulandığım malzemeler :

2 patlıcan,4 kabak,4 köybiber,2 kırmızı biber,
2 dolma biber,3 orta boy domates ,
5 soğan,4 diş sarmısak, 1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu,
5  çorba kaşığı sızma zeytinyağı,az kekik

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur.
Domateslerin de kabuklarını soyun .
Kabakları soymayın.Soğanları ince elma
dilimleri gibi doğrayıp ve katmanları birbirinden
ayırıyoruz.Sarmısakları bütün koyuyoruz.Domatesleri de
boyuna elma gibi dilimleyin.Patlıcan,kabak ve biberleri
uzunlamasına parmak gibi kesin.Bütün sebzeleri tuz ve zeytinyağıyla karıştırın ( istenirse taze kekik ) Bir fırın tepsisine
tek sıra halinde yayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında
45 dakika pişirdim.Sebzelerin eşit kızarması için
iki kez tepsiyi çıkarıp alt üst ettim.Son anda da bir tutam
fesleğen ekledim.

Afiyet olsun.

Not : Benim yaptığım gibi hazırladığınız malzeme
tepsiniz için fazla gelirse kalan sebzelere biraz
mercimek ekleyip çorbaya çevirebilirsiniz.

4 yorum:

  1. fırında sebze bayılırım ama hiç soğanla denememiştimz bir dahakine bu şekilde yaparım ellerinize sağlık görüntü şahane

    YanıtlaSil
  2. bizim evde de kızartma yerine ille de fırın yemekleri tercih ediliyor hem daha sağlıklı her ne kadar kızartmanın yerini tutmasa da : )
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. şekerim, güzel bir tarif olmuş..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet