17 Haziran 2011 Cuma

Yoğurtlu Patlıcan + Kabak Kızartmadan...

İşte yine pratik bir tarif .
Yaz günleri için iyi bir seçenek olur bence...
Benim gibi tembel işi sevenlere duyurulur :)
Çünkü közleme patlıcan yapmak falan uzun iş.
Ben şöyle kolayını buldum.
Malzemeler :
4 patlıcan,(sadece patlıcanla da güzel oluyor)
3 kabak (koyu ve açık yeşil kabak çeşitleri),
2 yeşil biber(istenirse),
(yoğurtlarken 3 diş sarımsak ezmesi eklenir).
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup küçük küçük kesip,
suda bekletiriz.Kabak ve biberler de küçük
kesilir.
Sonra hepsi ,yağ koymadan az suyla
haşlanır.Çok değil biraz yumuşayınca çatalla dişe gelecek kadar ezilir.
Kutuya konup saklanır.
Diğer bir güzel pişirme önerisi;
fırın torbasına bostan patlıcan
(topan patlıcan) kabuklarıyla (delinip)
konur.Torbada da delik açılır.Böylece pişirilip,kolayca
kabuklarından içleri kaşıkla alınır.
Parçalayıcı ile mikserlenir.
Salatalarda yine aynen kullanılır.


Yemek istediğimizde, yoğurt,tuz,sarımsak,
zeytinyağı (rejimdeyseniz cimri davranarak),
arzuya göre kırmızı pul biber ekleyip servis yapılır.
Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Bende bir çalışan bayan olarak, yemeklerin hazırca elime gelmesini seviyorum. İyi fikir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. pratik ve güzel bir tarif, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet