Malzemeler (6-7 Kişilik)
------------------------
4 yufka
1 yumurta (az yağ ve su ekleyerek arttırdım) birazı 2 yufka üstüne,gerisi öbür 2 yufkaya.
İç :
-----
750 gr kıyma
2 yemeklik kesilmiş soğan,karabiber,tuz,salça yada
domates püresi ,sıvı yağ.
Yağı ve soğanı kavurup ve üzerine kıymayı da ilave edip
kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine salça karabiber ve
tuzu ekliyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
tuzu ekliyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
2 Yufkayı üst üste koyup tezgaha seriyoruz ve
çırpmış olduğumuz yumurtayı yufkaların üzerine sürüyoruz.
Soğuyan kıymalı harcı yufkanın üzerine eşit olarak yayıp
yufkayı rulo olarak sarıyoruz.
Ve iki parmak kalınlığında rulomuzu verev kesip tepsiye diziyoruz.
Öbür 2 yufkaya da aynısını yapıyoruz.
(Tepsiye fırın kağıdı seriyorum)
Önceden ısıtılmış fırında yufkalarımız
kızarana kadar pişiriyoruz.
----------
Salça ya da püre domates,sıvıyağ,az pul biber biraz kaynatılır.
Servis sırasında çıkan kızarmış böreklerin üstüne gezdirilir.
Yanında yoğurtla sunulur.
(Sulanmayan kıvamlı yoğurt tavsiye edilir)
Bu tarifi ozlemscorner.blogspot 'tan öğrendim.
Buradan ona teşekkürler.
Dün misafirlerime yaptım,çok beğendiler :)
Ne güzeeeel... Daha incesini ben mantı gibi sunuyordum, beyti gibisi de çok güzelmiş, denemeliyim...
YanıtlaSilslm harika olmuş valla canım istedi:)
YanıtlaSilYiyenlere afiyet olsun:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Deneyeceğim
YanıtlaSilTarifini muhakkak deneyeceğim
YanıtlaSilEn son yaptığım iskender ev ahalisi tarafından çok beğenildi biraz zahmetliydi ama...
http://gullerledikis.blogspot.com/2013/03/evde-iskender-kebap-yapalm.html
Bu tarif bana çok kolay geldi hemde lezzetlidir eminim
Ellerinize sağlık