7 Ocak 2012 Cumartesi

Anasonlu Galeta


İstanbul' da otururken severek aldığım  anasonlu elips galetayı
Ayvalık'ta bulamadım.Fazla yanmış ve beyaz undan yapılmış çeşitleri var.
Tam buğday unuyla kendim denedim.Gayet güzel ara öğün,atıştırmalık oldu.
Yanına biraz peynir de yakışıyor.
Tarifteki bazı ölçüler göz kararı.
(1 orta boy tepsi ,midi fırın için)
----------------------------------
2 yumurta
2 su bardağı tam buğday unu (tahmini)
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığından az karabiber
1 yemek kaşığı anason
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve
az tuz.( Hamur karıştırılırken parçalanıyorsa azar azar su
ekleyerek kıvamını tutturabilirsiniz)
-----------------------------
Tüm malzeme karıştırılıp ,
ele yapışmayacak bir hamur haline getirilir.İlk
fotoğraftaki hamur karıştırma spirallerini kullanırsanız
daha iyi netice alırsınız.

Hamurdan küçük parçalar kopartılır ,şekil verilir.

Fırın kağıdı serilmiş tepsiye konur.

100 derecede  80 dakikada oldu.

Altları çok olduysa çevrilir.Galeta gibi sert oldu ve dayanıklı.

Soğuduktan sonra teneke kutu ya da cam kavanozda saklanır.




6 yorum:

  1. yanında beyaz peynir ve sıcacık çay, başka birşeye gerek yok,nefis, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hımm çok nefis görünüyor... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tarifini denedim,gerçekten çok güzel oldu...sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ehlikeyf ziyaretinize çok sevindim.

    YanıtlaSil
  5. Özlemciğim ,böyle yorum gelince yazmak için motive oluyorum:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet