19 Ocak 2012 Perşembe

Fincanda Kek Tavsiye Ediyorum


Hep duyardım da denemek bugüne kısmetmiş.

Denemek lafın gelişi oldu,

tarifi ben verdim eşim yaptı. :)

Sonuç çok mükemmel.

Islak kek tadında.10 numara verdim vallahi.

Fırında yapmakla zaman ve elektrik kaybı oluyor.

Bu tarifte derin bir çelik tencere işinizi görüyor.



Fotoğraf çekilmeden kekin bir koca parçası gitmiş bile...


Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kakao (-koyu renk kakao -eğer yoksa ,
 4 kaşık koyabilirsiniz )
(Arzuya göre çukulata parçaları ,rende ceviz )
yarım paket kabartma tozu
1 portakal rendesi

Yapılışı :
Yumurta ve şeker mikserle çırpılıp, diğer malzemeler
katılır,yine karıştırılır.Hepsi bu kadar kolay.
Fincanları, fırçayla yağlıyorsunuz.Kullandığınız porselen
fincanların, yarısına kadar kek sıvısını dolduruyorsunuz.
Tencereye 4 fincan koydum.Yarısına gelecek kadar su.
Bir mutfak havlusunu kapağın altına yerleştirip,tencerenin
kapağını kapatıp,yüksek ateşle başlıyoruz.
Kaynama sesi gelince ocağı kısıp,hiç açmadan 20 -25 dakikada
pişiyor.Kapak 15 dakika sonra açılacak.
Keklerin, kapışılarak biteceğini söyleyebilirim.
Tarifi elifin terazisinde görmüştüm,buradan ona da kocaman teşekkürler.
Bundan sonra kek yapmanın yeni bir yolu fincanda kek olacak.


Üstelik kalıba yapışma olmuyor.Fincandan kek kolayca çıkıyor.


13 yorum:

  1. Elllerinize sağlık, güzel görünüyor ve tabii ki de lezzetli. Aslında pratik iş gerçekten. Fırını dolabın içinden çıkrmaya üşeniyorum çoğu zman. Bu iyi imiş. Denemek lazım. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. bu muhteşem görüntü için çook teşekkürler... bu kadar yorgun olmasam koşa koşa gider yapardım hemen.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bununda yeri ayrı doğru !!
    kalabalıklara yetmiyor ama, az kişiysek, çok işe yarıyor..

    afiyetler olsun..
    eşinizin ! eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Hem eşinizin hem de sizin elinize sağlık çok nefis görünüyor,afiyet olsun..
    Hem de çok pratik..en kısa zaman da deneyeceğim..Umarım porselen fincanlar çatlama yapmaz..sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik, denemek isterim..

    YanıtlaSil
  6. Ohh afiyet bal şeker olsun. Ben teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  7. Gece gece oluyo mu şimdi :)

    YanıtlaSil
  8. Dilek ,denemelisin :)

    Emine ,çok teşekkür ederim .

    Bir Dut Masalı,kocaman kek istemediğimizde yaparız:) Çok olunca çok yeme tehlikesi var.Bu arada, sayfanda ne harika ekoseli ekmek var:)))

    YanıtlaSil
  9. Noyumberry,ben büyük nescafe fincanı ve pyrex fırın kaplarıyla yaptım.Kahve fincanlarıyla yapılırsa 8 tane sığar,büyük bir tencereye.Kırılmıyor porselen o ısıda.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nazan,Elif'in Terazisi (ki kaynak odur ),hera teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Çiğdem hanım deneyeceğim:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. çok güzel ve akıllıca gerçekten bayıldım...

    YanıtlaSil
  13. Ben iki sefer yaptım fincanda keki, ilk seferinde iyi çıkacağından şüpheliydim ama fena olmadı hatta browni gibi oldu üstüne çikolata sosu dökünce :)Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet