1 Ocak 2012 Pazar

Mantar Dolması

Yeni yılın bu ilk kaydına , hapisteki
gazeteci yazar Mustafa Balbay'ın bugünkü
köşe yazısından aldığım şu cümleyle başlıyorum.
'' İnsan sabah kalktığında ya da akşam günü noktalarken , 
yarının olmasına bir anlam katabilmeli.
Nerede olursa olsun,yaşamın en önemli lokomotifi bu.''

Buna katılıyorum.Yeni yılın başlangıcında insanlar yeni kararlar
almaya ,geçirdikleri yılın hesabını yapmaya başlıyor.
Umut edebilmek,hayallerimizi gerçekleştirmek için
çaba göstermek gerek.

Bu konuda düşünmemiz gerek zaman geri gelmemecesine
hızla akıp gidiyor...

Ben dün akşam yaptığım mantarlı bir garnitür tarifini
yazmak üzere oturmuştum.
İri kültür mantarları seçilir.Temizlendikten sonra
sapları koparılır.
( Saplar kıyılıp soğan ,küçük patates veya yeşil biberle
sotelenebilir ,böylelikle değerlendirilir.)
Tarifte, mantarların sadece çanak kısmı gerekli.

Malzemeler

Rendelenmiş kaşar,kıyılmış maydanoz,az kırmızı pul biber karışımı
hafif tuzlanmış mantar göbeklerine doldurulur.
Fırına verilir.Gayet kolay ve güzel oluyor.Domates mevsiminde
kapak olarak domates keserek kaşarın üzerine koyuyorum.


Et yada tavuk yanında sunabiliriz.

Bu da üstleri köfteli çeşidi



2 yorum:

  1. Umut dolu bir 2012 dileğiyle sevgiler.Mantar dolması çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. mantarı çok severim, bu güzel tarifini seve seve denicem:)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet