9 Aralık 2013 Pazartesi

Hafif Bir Tatlı, Buğdaylı Kuru Yemişler

Uzun zamandır yazmadım.

Şimdi  2 tarif birden vereyim.


Hafif bir tatlı tarifi ve el işi kaydını birlikte giriyorum:)

Küçük bir kasnağa ,keçeden dolgulu bir kedicik yaptım.

                             *
Tatlı bir haber geldi biraz önce.Çok sevindirici :))

Mustafa Balbay tahliye oldu...
                            *

Şimdi tatlıyı anlatayım.

Diş buğdayı tadına benziyor :) Ama daha güzel.

Kuru Meyveli Buğday Tatlısı

Bu hafif tatlıyı ,aşurelik buğday ve kuru meyvelerle yaptım.

Şeker kullanmadım.


Bir gece önceden yıkanıp ıslatılmış buğdayları 25 dakika

düdüklü tencerede pişirdim.Sonra zevkinize göre gün kurusu,

siyah erik kurusu,ceviz,tarçın  ekliyorsunuz.

Buğday'ın faydaları :Yüksek lif içerir,bağırsakların çalışmasını

düzenler.Kolesterolü dengeler. E,B vitamini ve selenyum açısından

zengindir.Antioksidan etkili ve kalorisi düşüktür.

( Kaynak : İlaçsız yaşam / Dr.Ümit Aktaş )

2 yorum:

  1. valla her ikiside şahane!:) ikinci tarifi hafta sonu mutlaka yapacağım.eskiden anneannemde yapardı.başka bişilerde olurdu sanki ama hatırlayamıyorum tam tarifi anneme sormalıyım.ki aslında senin tarif yeterrr! teşekkürler sevgili çiğdem.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bakalım sevecek misin ?
    Miktarı iyi ayarlamalı tabi, biz biraz çok yapmıştık :)) sözde diyet tatlı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet