Kefiri ilk on beş sene önce tatmıştım, o zamanlar
tadını çok sevmemiştim.Belki mayasından, belki
mayalanma süresinden dolayı ayranla süt arası
bir tat diye hatırlıyorum.Aradan geçen
bu kadar yıldan sonra, geçende bir arkadaşım yine kefir
mayası verdi.Ama bu mayayla yaptığım kefir
ayranını çok sevdim.Beğenerek günde 2 bardak içiyorum.
2 gün mayalayınca güzel hafif ekşimsi bir ayran tadında,
hiç tuhaf değil yani.Hazır yoğurtların gerçek yoğurt
olmadığını , yani ekşimeyen,bozulmayan
yoğurtlardan uzak durmamız gerektiği söyleniyor, biliyorsunuz.
Kendi yapma olanağınız varsa yapmanız iyi, bizim burada
çok mandıra olduğundan şanslıyız, yumuşak yoğurtlar alıyoruz.
Kefirin de hazırları var , onlardan alıyorduk ama, doğal olanı
kullanmak, hazır gıdalardan uzaklaşmak düşüncesiyle artık
kendi kefirimi yapıyorum.Yoğurt yapmaktan kolay sanırım.
Kefirin yoğurt gibi yok sulu oldu,tutmadı gibi durumları da yok :)
Bağışıklığımı güçlendirip ve probiyotik
bakterilerimi çoğaltıyor, daha ne olsun :)
Günlük süt, plastik tel süzgeç ve cam kavanoz
kullanıyorum.Çevrenizden bir araştırın, maya
verecek birini bulursanız, siz de yapmaya başlarsınız.
Eğer mayalarım çoğalırsa, yapmak için çok istekli
olanlara ( sıraya koyup) yollayabilirim.
Faydaları daha pek çokmuş...
Buradan da bakabilirsiniz
tadını çok sevmemiştim.Belki mayasından, belki
mayalanma süresinden dolayı ayranla süt arası
bir tat diye hatırlıyorum.Aradan geçen
bu kadar yıldan sonra, geçende bir arkadaşım yine kefir
mayası verdi.Ama bu mayayla yaptığım kefir
ayranını çok sevdim.Beğenerek günde 2 bardak içiyorum.
2 gün mayalayınca güzel hafif ekşimsi bir ayran tadında,
hiç tuhaf değil yani.Hazır yoğurtların gerçek yoğurt
olmadığını , yani ekşimeyen,bozulmayan
yoğurtlardan uzak durmamız gerektiği söyleniyor, biliyorsunuz.
Kendi yapma olanağınız varsa yapmanız iyi, bizim burada
çok mandıra olduğundan şanslıyız, yumuşak yoğurtlar alıyoruz.
Kefirin de hazırları var , onlardan alıyorduk ama, doğal olanı
kullanmak, hazır gıdalardan uzaklaşmak düşüncesiyle artık
kendi kefirimi yapıyorum.Yoğurt yapmaktan kolay sanırım.
Kefirin yoğurt gibi yok sulu oldu,tutmadı gibi durumları da yok :)
Bağışıklığımı güçlendirip ve probiyotik
bakterilerimi çoğaltıyor, daha ne olsun :)
Günlük süt, plastik tel süzgeç ve cam kavanoz
kullanıyorum.Çevrenizden bir araştırın, maya
verecek birini bulursanız, siz de yapmaya başlarsınız.
Eğer mayalarım çoğalırsa, yapmak için çok istekli
olanlara ( sıraya koyup) yollayabilirim.
Ilık süt bulunan kavanoza mayamızı koyup, kavanozu sarıp mutfak dolabına kaldırıp 2 gün sonra açıp,süzüp içeceğiz. |
Süzgeçten süzülür,altaki kefir ayranıdır. |
İşte kefir mayamız bu |
Faydaları daha pek çokmuş...
Buradan da bakabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.