Bunu ben icat ettim :)
Kahvaltılar için güzel bir peynir çeşidi.
Üstelik sağlığımız için çok faydalı olan
zerdeçalı , nasıl tüketeceğiz diyenlere işte cevabım :
zerdeçallı lor yapın :)
Kullandığım malzemeler :
Lor peyniri ( ya da sevdiğiniz beyaz peyniri ezin)
zerdeçal ( cömert bir şekilde koyun )
pul biber,kekik,nane, zeytin yağ
Erkan Topuz, zerdeçalı kanserden koruyucu bir antioksidan
olarak önermişti.Sabah ekşi mayalı ekmeğinizin kabuğunu
zerdeçal, zeytin yağı ve baharat karışımına batırıp yiyin
demişti.Ama şimdi ekmek yemediğim için, yaratıcılığımı
kullandım,böyle bir peynir karışımı yaptım.Kahvaltılarda
güzel oluyor, tavsiye ederim.
Bu sayfada zerdeçal ve yararları hakkında bilgiler var.
Sağlıklı yaşıyoruz sitesinden zaten , çok şeyler öğreniyorum.
Yine de kendi durumunuza göre kullanın baharatları,bazı hastalıklarda
dokunabilir.
Zerdeçal : Mide ülserinde ve safra kanalı tıkanıklıklarında
kullanılmamalı, safra taşı olması durumunda
doktor kontrolünde kullanılmalıdır. (Vikipedi)
Kahvaltılar için güzel bir peynir çeşidi.
Üstelik sağlığımız için çok faydalı olan
zerdeçalı , nasıl tüketeceğiz diyenlere işte cevabım :
zerdeçallı lor yapın :)
Kullandığım malzemeler :
Lor peyniri ( ya da sevdiğiniz beyaz peyniri ezin)
zerdeçal ( cömert bir şekilde koyun )
pul biber,kekik,nane, zeytin yağ
Erkan Topuz, zerdeçalı kanserden koruyucu bir antioksidan
olarak önermişti.Sabah ekşi mayalı ekmeğinizin kabuğunu
zerdeçal, zeytin yağı ve baharat karışımına batırıp yiyin
demişti.Ama şimdi ekmek yemediğim için, yaratıcılığımı
kullandım,böyle bir peynir karışımı yaptım.Kahvaltılarda
güzel oluyor, tavsiye ederim.
Bu sayfada zerdeçal ve yararları hakkında bilgiler var.
Sağlıklı yaşıyoruz sitesinden zaten , çok şeyler öğreniyorum.
Yine de kendi durumunuza göre kullanın baharatları,bazı hastalıklarda
dokunabilir.
Zerdeçal : Mide ülserinde ve safra kanalı tıkanıklıklarında
kullanılmamalı, safra taşı olması durumunda
doktor kontrolünde kullanılmalıdır. (Vikipedi)
Akılda tutulası bir öneri olmuş. Sulu yemeklere ve çorbalara, ocaktan almadan 1 dk. önce zencefil ekliyorum bende bir çay kaşığı kadar. Çok önceden atmıyorum ki acı tat vermesin... Umarım faydası oluyordur bünyemize:)
YanıtlaSilZencefilin tadı biraz acıdır.Çaya bazen dilim olarak koyarım.Öksürüğe karşı balla karışımını biliyorum.Tabi ki kullanılan miktara dikkat etmek gerek,fazlası zararlı olabilir.Zencefili merak edenler için link: http://www.sagliksifa.com/95-Zencefil-.html
YanıtlaSil