Ne başlık atacağımı tam kestiremedim.
Tadına göre düşünürsem, salata,turşu,
soğuk meze,hafif zeytinyağlı gibi sıfatlar verilebilir.Yine az malzemeyle
yapılan bir tarif.Neymiş bakalım onlar,sayalım :
* 4-5 küçük kabak - miniklerden olursa iyi olur,
yoksa ortancalar kesilip küçük yapılır :) -
* 2-3 kapya biberi ve yeşil biber
(bizim burada üçburun denen biberlerden koydum ben )
Bunları iri doğrayıp,az suyla haşlayın.Ya da buharda pişirin.
Sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün.Üzerini streç filmle kapatın,
4 -5 saat dinlendirin.
Sos
1/2 kahve fincanı elma sirkesi ve yarım limonun suyu
2 iri diş sarımsak ( dövülmüş )
4 kaşık zeytinyağ
tuz
çiğdem 12'den vuruldum:)
YanıtlaSilteşekkürler
Umarım seversin :)
SilSosu haşladığımız malzemeler sıcakken mi dökmek iyidir yoksa soğukken mi Çiğdem Hanım?
YanıtlaSilFark eder mi?
Beyza ben sıcakken sosunu ekledim.
SilTam benlik olmuş bu:-)
YanıtlaSilmımmm hem yaz için ideal hem en sevdiğim sebzelerden oluşuyor :) tarifi not aldım bile.teşekkürler ve afiyet olsun sevgili çiğdem .
YanıtlaSil