30 Kasım 2010 Salı

Ceviz Fırınlama ve Badem...


Cevizin faydası çok,  bildiğiniz gibi.
Benim yaptığım şekilde ,
küflenmeden kavanozda cevizlerinizi saklayabiliyorsunuz.
Tarif basit şöyle :
İç ceviz ,(tercihen iri ceviz) alınır.
Fırın tepsisine tek kat yayılır.
(Midi fırının 100 derecesinde 20 dakika falan) fırınlanır.
Yanmasın tabi,elle tutulduğunda çıt diye kırılacak.
Böyle kontrol edebilirsiniz.
Gayet gevrek oluyor,taze kalıyor.
Ara öğünlerde,1 elma ile birkaç ceviz iyi bir seçenek.
Sabah kahvaltılarında da böyle cevizi seviyorum :)

                               * * *
Her iki tarifi eşim buldu ve sağolsun
o hazırlar kavanozlara...

Badem' e gelince ;

Badem Fırınlamanın püf noktaları :
Çiğ tuzsuz badem alınır.Tepsiye yayılır.
Fırın sıcaklığı yaklaşık 75 dereceye
ayarlanıp ,70 dakika kadar
fırınlanır.Kontrol ederek,çıt diye
bademler kırılmalı.Ama yanmasın.
Güzel bir çerez hem de faydalı.
O zararlı atıştırmalıklar yerine ,
çocuklar badem - ceviz yese iyi olur :)
Büyükler de...

2 yorum:

  1. Bak bu tavsiye çok iyi oldu, bahçemden topladığım cevizleri hemen kırıp fırınlayacağım, inşallah geç kalmamışımdır :) Çoook teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Banu,umarım beğenirsin afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet