23 Temmuz 2010 Cuma

Güzel bir kurabiye öğrendim...

LOR KURABİYESİ

Egenin kaymak gibi tatlı lor denen bir peyniri var.
Bu kurabiye için ana malzeme bu lor.


Tuzsuz olup,bal-reçelle kahvaltıda yendiği gibi

 kurabiyesi  ,tatlısı da yapılıyor.

İşte komşumdan öğrendiğim tarif,  beş kere yaptım,
ağızda dağılan kurabiyeler oluyor.
          
     *            *            *               *
Not : Bu ölçüler büyük tepsi için.
Sizin de fotoğraftaki gibi orta boy fırın tepsiniz varsa tarifi
benim gibi yarım ölçü yaparsınız ,yaklaşık 30 tane olur.
                              
                                 *
  • 1 yumurta
  • 1/2 kilo tatlı lor
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1  "      "   zeytinyağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 limon rendesi veya portakal rendesi
  • Aldığı kadar un (gevşek ama ele de yapışmayacak)
     Yapılışı :

Şeker ,yumurta çırpılıp (mikserle) lor eklenip
yine çırpılır.Sonra yağ eklenir,çırpılır.
Un ve diğer malzemeler konduktan sonra mikser
kullanılmaz tahta kaşıkla halledilir.
Sonra ellerinizi kullanın,hamur hemen oluyor. 
Yumuşak bir hamur olmalı.Sakın kulak memesi
kıvamında olmasın sonra sert kurabiyeler olur :)
Üzerlerine yumurta sarısı sürülmüyor.
170 derece ısıtılmış fırın ,koyarken150 dereceye getirilip
kağıt serilmiş tepside 30 dak.( fırına göre )da pişer.
Altları yanmasın:) Fırından çıkarıp,
 fırın telinin üstünde soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun...
Not : Kurabiyeler teneke kutuda saklanmalıymış.
Plastik kapaklı camlar uygun değilmiş.
Ayrıca 5li olarak buzdolabı poşetleriyle derin
dondurucuya attım.
 Çıkarttığımda oda sıcaklığına gelince taze gibi oldular.

2 yorum:

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet