Fırında pişmek üzere... |
Emine Beder 'in tarifi diye duymuştum.
Tam izleyemedim, ben de kendime göre yaptım.
Görüntüsü ve tadı güzel oldu.
2 yufka,her yufka 8 parçaya bölünüyor.
Bir çukur tabağa ilk kat yufka konuyor.
Yağ ve su ile ıslatılıp, ikinci kat yufka konuyor.
Yine ıslatılıp, iç koydum.
İç malzemesi küçük kesilmiş patates+havuç+haşlanıp didiklenmiş tavuk eti.
Tuz karabiber atıp harmanlanır.
Tabağın içinde bohça yapılıp,fırın tepsisine (kağıt serilmiş)
ters çevriliyor.Üzerine bol beşamel sos dökülüp,
kaşar rendesi ekledim ve fırına verdim.
Beşamel sos : Yağ+un ve sütle,rende kaşarla yaptım.
Tarifleri karşılaştırırken bazılarında
beşamel sos iç malzesiyle
birlikte kullanılmış,denemek lazım...
Ek:Daha kolay ve çabuk bir benzeri:
Tek yufkaya,haşlanmış didiklenmiş tavuk
beşamelle karıştırıp- patatesli çıtır börek
Ek:Daha kolay ve çabuk bir benzeri:
Tek yufkaya,haşlanmış didiklenmiş tavuk
beşamelle karıştırıp- patatesli çıtır börek
Obrigada pela visita em BORBOLETA AZUL !
YanıtlaSilKiss