11 Şubat 2011 Cuma

Kolayın Kolayı Pizza Yapımı



Bayat ekmeklerin de değerlendirilip kullanıldığı
bu pizzayı arşivime kolay tadlar olarak atıyorum.
Başlıktaki kalplerde neyin nesi derseniz
aşağıda anlatacağım malzeme hamurunu
kalp şeklinde bir kalıbın içinde pişirip,
önümüzdeki sevgililer günü için sunabilirsiniz.
Aklınızda bulunsun :)
Ne yapıyoruz ?
Çok derin cam bir kap alıp içine lokma lokma
bayat ekmekleri,miktara göre ayarlayın tüm malzemeyi,
2-3 yumurta,,süt,sıvıyağ,peynir,domates püresi vs.
bende haşlanmış ıspanak vardı.Elinizdeki malzemeye


göre her seferinde farklı bir tad yakalayabilirsiniz.
Yazın domates,sivri biber,kekik her zaman kaşar
rendesi yakışır.
Önemli not :Hazırladığınız bu
karışım yarım cm. geçmemelidir.Kağıt döşenmiş
bir fırın tepsisine dökülür.Nar gibi kızartılır.
Afiyetle yenir :)

2 yorum:

  1. ama dayanamam ben pizzaya ...ellerinize sağlık nefis görünüyor,üstelik pratik.Benim'de denenecekler listeme dahil oluyor kendisi :))

    YanıtlaSil
  2. süper pratikmiş,ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmenin güzel bir yolu.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet