20 Mart 2012 Salı

Baharatlı Kurabiye ; Yalancı Kömbe


Kömbe kurabiye ile bazı ortak özellikler taşıyan tarifim,biraz

bana özel uydurma oldu :)

Ama biz tadını beğendik ,tarife geçiyorum.

1 su bardağı tam buğday unu,
Unun yarısı şeker,
Şekerin yarısı sızma z.yağ,
Yağın yarısı süt
gibi akılda kalıcı ölçüleri var.
(Bu kömbe çeşitlerini yapan İskenderun'dan
bir pastane tarifi-onlar tabi tereyağ ve beyaz un kullanıyor-)
1/2 paket kabarma tozu
baharatlar (çok önemli hatta o yörede kömbe baharatı
olarak karışım satılıyormuş.
Ben bol tarçın,az zencefil,kişniş,yeni bahar (olsa koyabilirsiniz),
susam (genelde üstüne konuyor gerçi ),çörek otu,ceviz ve kakao koydum.
Bu karışımı zevkinize göre yaparsınız artık.
Hamur biraz yumuşak, gerekirse çok az un eklersiniz.
Kağıt serilmiş tepsiye, irice kurabiyeler yapılır,elinize hafif
ıslatarak kolayca tepsiye dizilir.Mis gibi kokular fırından yükselir.
Eviniz de güzel kurabiye kokar, çayın yanında taze taze yersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet