Şöyle yağsız unsuz atıştırmalık bir şeyler olsa,hem de
zararsız olsa diyorsanız, paketli fabrikasyon ürünler
yerine oturup yapacaksınız artık :)
Zaten yemekleri zor yetiştiriyorum, bir de krakerle mi
uğraşacağım dediğinizi duyar gibi oldum.
İyi haber, benim tarifim pek bir kolay.
Üstelik bolca lif ve Omega -3 içeriyor.
Aşağıda vereceğim ölçülerle şu tepside gördüğünüz kadar oluyor.
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı ay çekirdeği içi
1/2 su bardağı keten tohumu
1/4 su bardağı susam
1/2 çay kaşığına yakın deniz tuzu
1 su bardağı içme suyu
Hepsini bir kapta karıştırın,bir saat dinlenmeye bırakın.
( Üzerini kapakla kapatın.)
Fırın tepsinize kağıt serip fırçayla çok az yağlayın.
Dinlenmiş karışımı mikserleyip, küçük parçacıklı yapıyoruz.
Sonra kağıdın üzerine döküp,ince ve düzgün bir şekilde
yayıyoruz.Kaşık sırtı bile iş görüyor.Kare kare parçalara
kesip, 150 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika güzel bir
renk alana dek pişiriyoruz.
İyice soğuyunca krakerler kıtırlaşıyor.
Not : Tam düşündüğüm gibi olmadı açıkçası, biraz altları
yağlı ve kutuya koymama rağmen yumuşak oldu.O yüzden
araya notu ekleme gereği duydum.Tarifte biraz
değişiklik yapmam gerek, bence.Keten tohumu miktarı
biraz azaltılabilir.Şu tarifim daha kıtır bir sonuç veriyor.
Kalan ayçekirdeği içlerini sanırım onda kullanacağım :)
Teneke kutularda saklamanızı öneririm.
Tarifi öğrendiğim adres ise burada.
Ne yapalım, her yaptığımız iyi olacak diye bir şey yok değil mi ?
zararsız olsa diyorsanız, paketli fabrikasyon ürünler
yerine oturup yapacaksınız artık :)
Zaten yemekleri zor yetiştiriyorum, bir de krakerle mi
uğraşacağım dediğinizi duyar gibi oldum.
İyi haber, benim tarifim pek bir kolay.
Üstelik bolca lif ve Omega -3 içeriyor.
Aşağıda vereceğim ölçülerle şu tepside gördüğünüz kadar oluyor.
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı ay çekirdeği içi
1/2 su bardağı keten tohumu
1/4 su bardağı susam
1/2 çay kaşığına yakın deniz tuzu
1 su bardağı içme suyu
Hepsini bir kapta karıştırın,bir saat dinlenmeye bırakın.
( Üzerini kapakla kapatın.)
Fırın tepsinize kağıt serip fırçayla çok az yağlayın.
Dinlenmiş karışımı mikserleyip, küçük parçacıklı yapıyoruz.
Sonra kağıdın üzerine döküp,ince ve düzgün bir şekilde
yayıyoruz.Kaşık sırtı bile iş görüyor.Kare kare parçalara
kesip, 150 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika güzel bir
renk alana dek pişiriyoruz.
Not : Tam düşündüğüm gibi olmadı açıkçası, biraz altları
yağlı ve kutuya koymama rağmen yumuşak oldu.O yüzden
araya notu ekleme gereği duydum.Tarifte biraz
değişiklik yapmam gerek, bence.Keten tohumu miktarı
biraz azaltılabilir.Şu tarifim daha kıtır bir sonuç veriyor.
Kalan ayçekirdeği içlerini sanırım onda kullanacağım :)
Teneke kutularda saklamanızı öneririm.
Tarifi öğrendiğim adres ise burada.
Ne yapalım, her yaptığımız iyi olacak diye bir şey yok değil mi ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.