28 Haziran 2014 Cumartesi

Yulaftan Kraker

Şöyle yağsız unsuz atıştırmalık bir şeyler olsa,hem de

zararsız olsa diyorsanız, paketli fabrikasyon ürünler

yerine oturup yapacaksınız artık :)

Zaten yemekleri zor yetiştiriyorum, bir de krakerle mi

uğraşacağım dediğinizi duyar gibi oldum.

İyi haber, benim tarifim pek bir kolay.

Üstelik bolca lif ve Omega -3 içeriyor.


Aşağıda vereceğim ölçülerle şu tepside gördüğünüz kadar oluyor.

1    su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı ay çekirdeği içi
1/2 su bardağı keten tohumu
1/4 su bardağı susam
1/2 çay kaşığına yakın deniz tuzu
1    su bardağı içme suyu

Hepsini bir kapta karıştırın,bir saat dinlenmeye bırakın.

( Üzerini kapakla kapatın.)

Fırın tepsinize kağıt serip fırçayla çok az yağlayın.

Dinlenmiş karışımı mikserleyip, küçük parçacıklı yapıyoruz.

Sonra kağıdın üzerine döküp,ince ve düzgün bir şekilde

yayıyoruz.Kaşık sırtı bile iş görüyor.Kare kare parçalara

kesip, 150 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika güzel bir

renk alana dek pişiriyoruz.




İyice soğuyunca krakerler kıtırlaşıyor.

Not : Tam düşündüğüm gibi olmadı açıkçası, biraz altları 

yağlı ve kutuya koymama rağmen yumuşak oldu.O yüzden

 araya notu ekleme gereği duydum.Tarifte biraz 

değişiklik yapmam gerek, bence.Keten tohumu miktarı

biraz azaltılabilir.Şu tarifim daha kıtır bir sonuç veriyor.

Kalan ayçekirdeği içlerini sanırım onda kullanacağım :)

Teneke kutularda saklamanızı öneririm.

Tarifi öğrendiğim adres ise burada.

Ne yapalım, her yaptığımız iyi olacak diye bir şey yok değil mi ?








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet