Şeker yemek istemeyen ama kabak tatlısı
isteyenlere göre bir tarifim var.
Karatay Mutfağı kitabından öğrenip, uyguladım.
Ufak bir değişiklik yaptım,siyah erik de koydum.
Bu mayhoş bir tat veriyor.
Orjinal tarif şöyle :
Malzemeler
2 dilim balkabağı ( parça parça kesilmiş)
1 adet elma
2 adet portakal
1 çay bardağı ceviz (küçük kesilmiş)
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlama
Kabakları ve elmaları istediğiniz boyda bölün,
portakalları soyup ( arzu edilirse kabuklu olarak dilimleyin)
Tüm malzemeleri kabaklı bir fırın kabına koyun,
malzemelerin üzerine tereyağını küçük parçalar halinde koyun.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında
pişirin.( 40-45 dakika kadar- fırınınıza bağlı olarak)
Ben bir kez de vaktim azken bu tarifi ocakta yaptım.
Öyle de oldu...
Elinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilbu da benim kabak tatlısı tarifim :)