Sağlıklı ve güzel bir yemek oldu.
Hem de yapılışı kolay,
artık börek yapmıyorum ama
o havada bir tat yakaladım.
2 demet pazı bir kuru soğanla pişirilir.3 yumurta çırpılıp
içine bir su bardağı lor peyniri, 1 bardağa yakın teneke
tulum rendesi,bir miktar zeytinyağ ekledim.
Yağlanmış borcam tepsiye malzemeyi döküp,
sıcak fırına verdim.
150 derecede 20-30 dakikada oluyor.
İsterseniz fırından çıkınca üzerine çöre otu
serperseniz.Fırında ısınınca çöre otu trans yağa
dönüşüyormuş.Bu bilgiyi de tarifi aldığım
aşağıdaki adresten öğrendim.
KAYNAK : http://woto.com/pazi-mucveri
Hem de yapılışı kolay,
artık börek yapmıyorum ama
o havada bir tat yakaladım.
foto: internetten alınmıştır. Kendi yaptığımın fotoğrafını çekemeden bitti |
içine bir su bardağı lor peyniri, 1 bardağa yakın teneke
tulum rendesi,bir miktar zeytinyağ ekledim.
Yağlanmış borcam tepsiye malzemeyi döküp,
sıcak fırına verdim.
150 derecede 20-30 dakikada oluyor.
İsterseniz fırından çıkınca üzerine çöre otu
serperseniz.Fırında ısınınca çöre otu trans yağa
dönüşüyormuş.Bu bilgiyi de tarifi aldığım
aşağıdaki adresten öğrendim.
KAYNAK : http://woto.com/pazi-mucveri
ay ne şahaneymiş:) çokk severim pazıyı,
YanıtlaSilama çöre otunun fırınlanma işi doğru mu acaba?
Evet Havva hanım çöre otu poğaçalara falan hep konur.Gerçi unlu mamuller yapmıyorum artık.Ben de yeni öğrendim bu bilgiyi,ama araştırmadım.
SilMerhabalar! Çiğdem Hanım, beni yeni blogumu açtım. El yapımı oyuncaklar ve eşya hakkında. Sizi davet ediyorum! www.solakhanim.blogspot.com İlgilenirseniz orda kendinize bir re-post yapabilirsiniz (kaynağı yazarak). Saygılar.
SilVerdiğiniz tarifleri ve dip notları seviyorum;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Bunun gibi birçok sağlıklı tarifler buluyorum.Denemelerden sonra zaman içinde onları da yazarım,sevgiler :)
Sil