16 Ağustos 2011 Salı

Doğal Lorlu Dondurma

Ege'nin güzel tatlı loruyla neler olmaz ki ...

Birkaç gün sonra kısa bir tatile çıkacağız.

Evdeki taze loru hızlı tüketmek için ne

yapabilirim diye düşünürken kolay ve serin

bu tarif ortaya çıktı.

Dondurma dedim ama ben 2 saat kadar bekletip,

çıkardım.Daha yeni donmaya başlıyordu.

Soğuk soğuk bir ikram diye düşünülebilir...

Fotoğraf makinasını hazırlayana kadar
kasenin yarısı bitti ,bende kalplerle kapattım :)


Kişi sayısına bağlı olarak  dondurma kaselerine
hazırlanan karışımı döküp derin dondurucuda
bekleteceksiniz,hepsi bu.
2 Kişilik 
6 Kırmızı Erik
2 Çorba kaşığı karışık meyve marmeladı
Tatlı lor ve az süt (göz kararı )
Blenderden geçirdim.Kaselere pay etmeden önce
birkaç çam fıstığı  da ekledim (varsa)

 Rulo gofretle servis edilebilir,yoktu pötibör koydum :)

Bugün farklı bir konuyu yazacaktım aslında.
Bu tarifin altına not düşeyim.

Çiftlik balıklarıyla ilgili.



Birkaç gündür basında çıkan haberler iç açıcı değil...
Bu balıklara kirlilikte hastalanmamaları için 200 katı
antibiyotik veriliyormuş, bu levrek ya da çipuraları
yemeyi artık düşünmüyorum.

''Konuyla ilgili uzman görüşleri söyle:
- Ali Çetin (Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı): İnsanlar antibiyotikli balıklar ile antibiyotiğe karşı direnç kazanıyorlar. O zaman da hasta olduğumuzda aldığımız antibiyotik işe yaramıyor. Bu nedenle de kanser ve diğer hastalıklar giderek artıyor. 
Tarım ve Gıda Bakanlığı son derece yetersiz kalmaktadır.
 Bakanl ığın buna izin vermemesi gerekir.''

2 yorum:

  1. offf ya böyle haberleri okumak insanın canını çok sıkıyor ...
    bu arada logo değişmiş sanırım ne kadar tatlı olmuş çok sevdim güle güle kullanın : )

    YanıtlaSil
  2. Logomu farkettiğine sevindim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet